petek, 19. september 2008

Oda Weberju

Mislim, da smo večinoma že vsi, kuhci in jedci, dali čez zagato ob ponesrečeno izbranih roštiljih. Saj veste, ono: ali je premajhen(vsaj trdi so po navadi zadosti), ali je napačne oblike(a sem spet pri prejšnji opazki? Ženske, komentar?), ali ne vleče dobro(khm...:) in tako naprej... No, včasih se pač žrtvujemo in za nakup nove "igrače" odštejemo kak cent več. In včasih, se nam ta nakup tudi poplača. Ja in takle je bil moj zadnji. Matr, če nič drugega, fantje iz Apalačev(USA), žare pa znate narest! Poleg ljubezni do sorodstva, vam je stvarnik očitno dal tudi brezmejen smisel za kurjenje(česarkoli že...). Žar je končno zadosti velik, konštrukcija je trdna(beri, ne razpade, ko ga pogledaš), čistiti ga je veselje, pa še pokrov ima, s katerim lahko hrano dimimo. Skratka, odlično. Test smo napravili z zajetnima T-Bone steak-oma, z ljubeznijo pripravljenima in prodanima s strani prijaznih mesarjev iz mesarije Gregorc, Murglje(moram napravit reklamo, ker so poceni, pa še meso je za umret lepo in dobro pripravljeno). Žar je bil celo zadosti velik, da sta šle obe mrcini naenkrat gor. Razkurjena žerjavca, 10 min na vsaki strani, s pokrovom na žaru in poezija na krožnikih je bila pripravljena. Ravno prav rdeča, sočna ko hudič in topljiva v ustih! Vse skupaj narejeno v pol ure, od vrečke do krožnikov...no ja, potem se je pač malo zavleklo, ko pa je zraven tekel še Châteauneuf du Pape....mmmmmmm.....

Lačen pozdrav:)

p.s. Za firbce in potencialne bodoče lastnike neponesrečeno izbranega roštilja; imajo jih v OBI-ju, cene pa so tam nekje od dobrih 5o EUR naprej…glej na vrtnem oddelku.

2 komentarja:

BOFH pravi ...

Torej, pohvale avtorju!
In naj se ve da IT-jevci tud radi dobro jemo in kuhamo!

http://only-bofh.blogspot.com/

BOFH

Chef Sale pravi ...

Hja! :) Pa sva le doživela komentar od mojega prekleto dobrega in zahtevnega prijatelja! Pecej grem objavit njegove strani med mojimi izbranimi! :)