sreda, 21. april 2010

Ta simpl pa ta dobra koruzno cvetačna župca

Tole je pa simpl ko hudič, pa dobr tud prbližno tolk! Kadar koli kuhate zelenjavo, od cvetače, al pa brokolija pa do pravzaprav česarkoli zelenjavnega in vam na koncu ostane zelenjavna voda pa kak perje, lahko oboje odlično porabite. Plan kuharije je čisto preprost!

Voda od zelenjave
Kakršnokoli perje od cvetače ali kake druge zelenjave...
Par cvetk kuhane cvetače ali pa brokolija
Pločevinka mlade koruze - zrna, jasno...
Koruzna moka - je prima, če je malo bolj na grobo zmleta
Smetana za kuhanje
Olivno olje
Muškatni orešček

Vodo od zelenjave ter morebitno perje zmeljemo s paličnim mešalnikom. Na olivcu popražimo koruzno moko, dolijemo ta zmiksano vodo s perjem pa notr stresemo tisto pločevinko koruze pa nameljemo gor kar dobr ščep muškatnega oreščka. V tem trenutku se lahko za nekih deset minut zamislimo nad neverjetno preprostostjo recepta potem pa notri vržemo še par cvetk kuhane cvetače ali brokolija, za vsak krožnik žlico smetane, konkretno premešamo in razdelimo jedcem!

In to je to! Enjoy! :)

Ni komentarjev: